lørdag den 23. marts 2013

Naanbrød på Panden


Ingredienser:
(ca. 12 stk.)
 
20 g. gær
2 dl lunken vand
2 tsk salt
1 spsk sukker
1,5 dl. fromage Fraiche 0,2%
100 g. groft rugmel
450 g. hvedemel
100 g. klaret smør eller Ghee
Nigellafrø

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, sukker, yoghurt og groft mel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, mens dejen  æltes. Den skal æltes godt igennem til den er smidig og glat. Dette tager ca. 7 minutter.
 
Stil dejen til hævning under et rent viskestykke, og gerne et lunt sted. Den skal hæve 2 timer, til ca. dobbelt størrelse.
 
Klaret smør:
Kom smørret i en lille gryde, og smelt den ved svag varme. Når det hele er smeltet (uden at brune) tages gryden af blusset og sættes til side. Hæld massen over i et glas, så du kan se det hvide proteinstof bundfælde sig. Med en teske skummer du toppen. Det gule flydende smør, skal bruges til pandestegningen, og svarer nogenlunde til den Ghee, du kan købe i etniske forretninger.
 
Stegning af Naanbrød:
Del dejen i 12 stykker. Drys lidt mel på bordet og rul hvert stykke meget tyndt ud (under en ½ cm). De må gerne have rustikke former. Varm en pande med klaret smør på. Når panden er meget varm, lægges et brød på panden og steges ca. 2 minutter på hver side. Når du har vendt et brød, så pensel det med en smule klaret smør og drys Nigellafrø på.
Når de er gyldne og gennembagte på begge sider, lægges de til side, og er klar til servering.
 
Serveres lune til indisk mad, eller kolde i madpakken

Velbekomme...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...