tirsdag den 1. juni 2010

1. Ridetime

Efter 8 måneder på venteliste, lykkedes det endeligt... og dagen i dag vil gå ind i historien, som den dag hvor Louis sin 1. ridetime! Han har været MEGET spændte de sidste par dage - og ikke rigtig vidst hvordan han skulle forberede sig mentalt til oplevelsen... Vi skulle være på rideskolen 15 minutter før timen startede... og da vi kom, lå der meget dramatisk en pige inden i ridehallen, pakket ind i tæpper, og ventede på ambulancen. Hun var faldet ud over hovedet på hesten, midt i et spring... Meget dramatisk.

Heldigvis fandt træneren en søde pige, som kunne hjælpe os i stalden. Louis fik den mere kække Valde, som Smilla hjalp ham i stand med. Han lånte en Ridehjelm, og så var han ellers klar...På grund af ambulancen, måtte de dog starte med at trække hesten rundt udenfor.

Louis tog det meget afslappet
(Ambulancen var jo OGSÅ spændende!)
Vel inde i ridehuset, blev den nye rytter hjulpet op på hesten, og de sidste justeringer af gjorden, og stigbøjlerne blev udført.

Han kom op på hesten ved egen hjælp...!  Og tager det ovenfra og ned, og
Smilla gør meget ud af, at det hele kommer til at passe...

Og så bliver der ellers brugt koncentration og hestekræfter. Ridelæreren står inde i midten, og instruerer hver enkelt rytter. Og Smilla har travlt med at løbe rundt ved siden af Valde, og sikre at han løber pænt. De får både skridtet, travet og der når også at blive et par runder galop.

Valde, Smilla og Louis i fuld trav:
(Louis sludrede så meget, at Smilla måtte bede ham være stille et øjeblik) :o)
Og da timen er færdig, skal hestene skridtes af, og trækkes over i deres bokse.
 Louis har sludret så meget, at Smilla bare lader ham vandre afsted i tavshed,
mens hun hviler ørerne :o)
I stalden bliver hestene sadlet af, hovedtøjet bliver fjernet, og skal vaskes, inden det hænges op i saddelrummet. Saddel skal ligeledes hænges på plads... Og hestene skal tjekkes efter, at alt er i orden på dem. Herefter kan vi sige tak for hjælpen til Smilla, som lover, at hun vil være der i næste uge, hvor han atter skal i sadlen.

Og jeg har en hestelugtende ung mand i bilen, som sidder med røde kinder, tindrende øjne og snakker i et væk.... Hele vejen hjem, hvor aftensmaden venter...!

Vi håber I har nydt turen...!
Knus
Louis, og Mor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...