tirsdag den 19. februar 2013

Langtidsstegt flæskesteg med sprød svær


Ingredienser:
Salt
Laurbærblade
800 g. flæskesteg (nakkekam med svær)
2 dl. fløde
1/2 l. vand
1 stort løg (skåret i både)
1 stk Æble (skåret i både)
3 stk gulerødder (i stave)

Fremgangsmåde:
Start med at skære sværene efter med en skarp kniv. De skal skæres ned til kødet, men IKKE ned I kødet. Sørg herefter for at få fordelt saltet mellem sværene, jo mere omhyggelig du er med at gnide salten mellem sværene, desto nemmere får du sprøde svær. Stik Laurbærblade mellem udvalgte svær.
 
Tænd ovnen på 130 grader, og vent på at den bliver varm.
 
Læg stegen med sværen opad på en rist, med en bradepande under. Sørg for at sværen er plan, og juster den evt. med en sølvpapirskugle under stegen. I bradepanden lægger du løg, æbler og gulerødder. Når ovnen er varm, sætter du stegen ind, og placerer bradepanden under den, herefter tilsætter du vand i bradepanden og lukker ovnlågen.
 
Nu skal stegen stå og hygge sig i ca. 3 timer.Hold øje med, at der er vand i bradepanden under hele forløbet (dette skal bruges til sauce). Når de 3 timer er gået, skruer du op på 250 grader og giv stegen yderligere 25 minutter ved denne temperatur. Her vil du opleve, at sværen begynder at boble op og blive sprød. Du kan evt. sætte grill på de sidste 5 minutter, hvis du finder det nødvendigt.
 
Herefter tages stegen ud af ovnen, pak den ind i staniol rundt om kødet, og dæk sværen over med et rent viskestykke for at holde på varmen. Lad den stå og trække i ca. 30 minutter. I denne tid kan du sigte stegeskyen hen i en gryde, tilsæt fløde og kulør, og kog den ind til den rette konsistens.
 
Server med kogte kartofler, rødkål og sukkerbrunede kartofler
 
Velbekomme..!

N.B.
Stegetiden er den samme, om du har en steg på 800 gram eller 2 kilo. Bruger du stegetermometer, skal centrum temperaturen være på 73-75 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...