onsdag den 3. marts 2010

Nussegøj

Vi måtte desværre sige farvel til Nussegøj i dag. Han har været Louis trofaste følgesvend de sidste 7½ år og har været vidne til både glæder og sorger i hans liv... Så det var rigtig hårdt at stå op i morges, og se, at han blot lå stille i buret, og havde problemer med at vende sig. Han ville bare gerne aes og kæles for, og ellers få lov til at ligge i fred. Da Lasse kom hjem fra skole, var han gået bort.

Så jeg fik mulighed for at hente Louis fra skole - og vi kørte ind og valgte en blomst i gartneriet. Hjemme fik vi sagt farvel endnu engang - og fandt til sidst en fin plads i haven, en solplet, hvor han kunne få sit sidste hvile... Eftermiddagen har været præget af sorg og savn - og Louis er naturligvis rigtig, rigtig ked af det...

Som en lille hyldest af hans lange liv, har jeg kigget i billedsamlingerne igennem - og fundet billeder taget gennem tiden... Blandt andet det første billede, som er af Nussegøj og Louis, i november 2002, da han lige har fået ham... Et billede, som blev starten på et rigtig langt venskab...
Når solen og varmen har meldt sin ankomst, har Louis altid været flink til at samle løbegården, og sørge for at marsvinene kunne komme ud og hygge sig med græs og bellis. Hvilket både Buller, Pjevs og Nussegøj har nydt godt af... Her er han i haven i 2006 hvor løbegården samles, og Nussegøj efterfølgende får frisk luft heri (sammen med Buller og Pjevs)

2007 var en skøn sommer, som for Nussegøjs vedkommende var præget af rigtig mange skønne dage i løbegården udenfor - hvilket han så absolut nød... Helst skulle der være højt græs, og MEGET GERNE nogle bellis, og så var lykken gjort for den lille fyr... særligt hvis han så selv kunne vandre mellem sol og skygge efter behag - Her er han fanget i sådan en stund...

Inden døre, var Nussegøjs foretrukne sted sit bur med rent, frisk duftende hø. Han var ikke meget for at blive sluppet ud på egen hånd. Som væsen var han nok for forsigtig, til rigtig at begive sig afsted på egne eventyr (på nær ind i naboens have om sommeren...!) Når buret skulle renses, ville han allerhelst holdes og kæles for, imens rengøringen stod på - Hvilket de senere år blev en arbejdsfordeling, hvor Louis måtte rense bur, og mor måtte sidde og nusse ham imens... Noget som har vagt Chilis meget store interesse (og omsorg!)
Et af de sidste billeder vi har, er netop fra en stund i buret, med rigeligt frisk hø... Det er taget juleaften 2009 - og viser Nussegøj i en absolut favoritstund, med en af sine favorit-spiser... Agurk...! (herudover kunne han blive helt elektrisk, når mormor medbragte persille fra haven... Så kunne han kande i buret, så snart hun trådte ind ad døren i stueetagen!)

Det sidste billede er fra idag... og er taget efter vi har begravet ham. Blomsten har Louis selv udvalgt, og fået pakket fint ind i cellofan, så den ikke skulle komme til skade under transporten hjem. Han har også selv lagt den på graven - og jeg syntes at det var så fin en gestus, og en flot måde at takke for mange års venskab.

Der er vist ikke så meget tilbage at sige, andet end:

Farvel kære ven - Du vil være elsket og savnet!
Nussegøj
9. september 2002
3. marts 2010

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...