onsdag den 16. januar 2013

Farseret Aubergine


Ingredienser:
 
2 store auberginer.
500 g. hakket oksekød
1 løg (hakket)
1 lille chili (hakket fint)
1 tsk basilikum
2 tsk timian
2 tsk tomatpure
2 ds. flåede tomater
2 dl boullion
Reven ost

Fremgangsmåde:
Start med at halvere auberginerne, og skære en rille rundt i kanten. Skær nu på kryds og tværs af auberginens midte, så du får delt den i firkanter og skrab indmaden ud med en ske. Auberginestykkerne ender som små firkanter, som du siden skal bruge som fyld sammen med oksekødet.
 
De udhulede skaller skal have en smule olie, lægges på en bageplade med skralden opad, og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Herefter tages de ud og vendes, med udhulningen opad.
 
I mellemtiden bruner du det hakkede oksekød i en gryde, sammen med løget og chilipeberen. Steg det hele og tilsæt krydderier og auberginetern. Lad det simre nogle minutter, til auberginen er blevet mør. Tilsæt tomatpure, boullion og flåede tomater og lad det hele simre til en jævn masse.
 
Kødfyldet fyldes nu i de halve auberginer og toppes med reven ost. De kommes tilbage i ovnen og bager ved 200 grader i ca 25 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle lidt inden servering.
 
Retten kan med fordel bruges til gæstemad da auberginerne kan forberedes og fyldes dagen i forvejen, og blot sættes i ovnen forud for at gæsterne kommer...
 
Velbekomme...!

Opskriften er en revideret udgave af Rachel Rays Suffed eggplants opskrift. Oprindelig opskrift kan ses i denne Video - jeg har dog udeladt barchemelsaucen i min version.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...