lørdag den 18. februar 2012

Lyserød Chokolade lagkage

Da vores lille niece havde fødselsdag i januar, og familien stod i flyttekaos - ja så benyttede vi denne anledning til at fejre hende - og til en lille rødhåret pige, som elsker chokolade og farven lyserød, ja så kan vi ikke andet, end at bage en fantasisk chokoladelagkage med lyserød fyld - og jep, det vakte jubel hos den lille dame...!

Ingredienser:
100 gram usaltet smør (stuetemperatur)
250 gram sukker
2 stk æg
½ tsk vanilieekstrakt
50 gram kakaopulver
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 nip salt
175 gram hvedemel
1½ dl. sødmælk

Creme:
2 bæger mascarpone
3 kopper dobbelt creme (ca ½ l)
1 tsk vaniljeekstrakt
2/3 kop flormelis
rød frugtfarve.


Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker luftig med en håndmikse/røremaskine. Tilsæt æggene et ad gangen og skru ned til halv hastighed. Rør vaniljeekstrakt, kakao, bagepulver, natron og salt sammen og bland det godt. Tilsæt massen i røreskålen til æggemassen og rør til det hele er blandet godt. Tilsæt halvdelen af melen samt mælken og rør godt. Herefter tilsættes resten af melet og røres til en ensartet masse.

Hæld dejen i 3 klargjorte bageforme med en diameter på ca. 24 cm. Sørg for at dejen er fordelt ligelidt, så bundene bliver nogenlunde lige høje. Bundene bages i en forvarmet ovn på 170 grader i ca 25-30 minutter.

Lad bunden køle lidt i formene, inden de vendes ud på en bagerist og køler helt af.

Creme:
Hæld Mascarponen ud i en stor skål. I en anden skål piskes dobbeltcremen og vaniljen sammen med en håndmixer, øg hastigheden til du har den på middel hastighed. Nu tilsættes flormelis og frugtfarven. Pas på med ikke at overpiske massen, da den så bliver grynet.

Forsigtigt hældes flødemassen sammen med mascarponen og foldes ind i hinanden. Du ønsker at gøre dette stille og roligt, da du gerne vil have en ensartet og luftig masse

Byg lagkagen op på serveringsfadet. Start med en chokoladebund, herefter creme, og lagvis indtil alle tre bunde er brugt. herefter fordeler du resten af cremen på toppen og siderne. Hvor raffineret det skal gøres, er en smagssag - du vælger selv.

TIP:
Dobbelt creme er en piskefløde på 50%. I danmark produceres denne blandt andet hos Osted Mejeri - og deres produkter føres i Rema 1000. Du skal ikke forvente, at du finder Dobbelt Creme på hylden, men bed din købmand om at tage den hjem til dig. Den kan som hovedregel leveres fra dag til dag. Prisen ligger på et par og tyve kroner for ½ liter.

Det er en fantastisk kage, og frugtfarven kan udelades :o)
Kagen rækker til 10-12 personer, med mindre gæsterne går amok og spiser sig dårlige :o)

God fornøjelse med dette skønne bageprojekt
- og Glæd dig til en velsmagende vidunderkage...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...