lørdag den 18. februar 2012

Southwest Breakfast Casserole

Når vi laver Brunch, prøver vi altid at finde en ny ret at servere, om ikke andet, så for variationen, eftersom teenage drengene her i huset elsker brunch - og de alle har fødselsdag inden for 1½ måned.

Denne ret er dog udvalgt til søskende-komsammen hvor temaet var comfort Food. Vi starter weekenden med en omgang brunch lørdag formiddag, og selvfølgeligt skulle der være noget som passer ind i det øvrige tema. Og det bedste ved denne Southwest Breakfast Casserole er, at den allerhelst skal laves dagen i forvejen, og blot bages i ovnen på dagen... Nemmere kan det ikke blive..!
(jeg beklager, billedet er slet ikke retfærdigt i forhold til smagen af denne ret...!)

Ingredienser:
8 skiver sandwich brød uden skorpe
300 gram hakket oksekød
½ dåse flåede hakkede tomater
2 tsk chilipulver
½ tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
salt
peber

2 kopper reven ost
6 stk æg
1 tsk sennep
1 kop mælk
1 kop fløde
½ glas lille jalapenos

Fremgangsmåde:
Tag et stort ildfast fad. Fyld bunden med sandwichbrød, hvor du har skåret skorperne af.

Nu laves fyldet ved at stege kødet af i en gryde. Tilsæt krydderierne og tomaterne og varm det hele godt igennem. Fordel blandingen i fadet, oven på din brødbund. Dæk nu dette lag med ost.

I en skål blander du nu mælk, fløde og æg. Pisk det hele sammen til en ensartet masse - og hæld nu dette på fadet som det øverste lag. Hak dine afdryppede jalapenos i mindre stykker og spred dem ud på toppen. Dæk fadet til og stil det i køleskabet til dagen efter

Bages i en 175 grader varm ovn i ca 45 minutter til overfladen er boblende. Tag den ud af ovnen, og lad retten stå og trække 5 minutter på køkkenbordet, inden den serveres. Herved samler retten sig, og bliver bedre at skære i fine stykker. Er nu klar til servering..!

... Benvenuto...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...