tirsdag den 12. marts 2013

Empanadas

Hermed inspiration til at få brugt rester, uden at servere det samme. Dagens aftensmad består af Chilenske Empanadas, som er en slags brød med kødfyld. Fyldet her, er en rest Chiligryde fra forleden.
 

Ingredienser til Dejen:
(16 stk)
12 dl. hvedemel
50 gram gær
2 spsk olie
4 dl. lunken vand
1 tsk salt
1 æg til pensling
 
Fyld:
En rest Chiligryde
 
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i den lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Omtrent 2/3 af melet røres i, og derefter æltes dejen godt igennem med resten af melet. Hæver en halv time, tildækket, et lunt sted.
 
Samling af Empanadas'erne
Dejen deles i 16 stykker, trilles til boller og rulles ud med en kagerulle, til de er ca. 12 cm i diameter og omkring 1/2 cm høje. Put en stor spisekefuld fyld på halvdelen af dejen. Fold den frie halvdel dej over fyldet, væd kanten med lidt æg og klem dejkanten sammen med en gaffel. Pensel Empanadaerne med æg/mælk.
 
Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter. Serveres lune med en grøn salat til
 
Velbekomme..!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...