Ingredienser:(1 brød)
500 g. Fuldkornsrugmel
300 g. Groft Rugmel
200 g. Hvedemel
6,5 dl. Kærnemælk
50 g. gær
2 tsk. Salt
300 g. Groft Rugmel
200 g. Hvedemel
6,5 dl. Kærnemælk
50 g. gær
2 tsk. Salt
Fremgangsmåde:
Gæren udrøres i den temperede kærnemælk (ca. 30 grader.). Alle ingredienser tilsættes og dejen æltes med en håndmikser (på højeste trin) eller i en køkkenmaskine (på det mellemste trin) i mindst 5 minutter.
Gæren udrøres i den temperede kærnemælk (ca. 30 grader.). Alle ingredienser tilsættes og dejen æltes med en håndmikser (på højeste trin) eller i en køkkenmaskine (på det mellemste trin) i mindst 5 minutter.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Herefter røres luften ud af dejen, som hældes ud i en smurt 2 l. form og prikkes med en gaffel. Brødet glattes og pensles med vand. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
(I Varmluftsovn ved ca. 175 grader)
Kunsten at være lykkelig
Er at gøre sine glæder enkle
Er at gøre sine glæder enkle
...Velbekomme...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar