lørdag den 6. februar 2010

Hjemmebagt Familierugbrød

Hjemmebagt rugbrød, det smager nu godt... men den største forhindring, når man lige får lyst til at bage rugbrød, er manglen på surdej... heldigvis for denne opskrift, er surdej ikke nødvendigt... du kan altså i en håndevending komme igang med bageriet - når lysten opstår :o)



Ingredienser:(1 brød)
500 g. Fuldkornsrugmel
300 g. Groft Rugmel
200 g. Hvedemel
6,5 dl. Kærnemælk
50 g. gær
2 tsk. Salt
Fremgangsmåde:
Gæren udrøres i den temperede kærnemælk (ca. 30 grader.). Alle ingredienser tilsættes og dejen æltes med en håndmikser (på højeste trin) eller i en køkkenmaskine (på det mellemste trin) i mindst 5 minutter.
 
Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Herefter røres luften ud af dejen, som hældes ud i en smurt 2 l. form og prikkes med en gaffel. Brødet glattes og pensles med vand. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
 
Bages på nedersterille i en forvarmet ovn i ca. 40-50 minutter ved 200 grader.
(I Varmluftsovn ved ca. 175 grader)

Kunsten at være lykkelig
Er at gøre sine glæder enkle
 
...Velbekomme...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...