tirsdag den 23. februar 2010

Naturen omkring os...

Efter morgenmaden beslutter vi os for en tur ud i det blå. Der er flot klar himmel, solen skinner og det funkler i al den uberørte sne udenfor. Vi kører i retningen mod Hanstholm, idet vi ved, at der findes et mindre center derinde. Inden vi gør stop dér, tager vi dog en tur nord for byen, hvor vejene er snedækkede, men farbare.

Det kommende billede, havde vi aldrig forestillet os, at kunne tage i Danmark... Det er sådan noget ski-entusiaster tager i Norge og Østrig - men vinteren 2010 byder også på sådanne oplevelser i lille Danmark. Nedenfor ser du det sidste stykke af vejen ind til Hanstholm. Snedækket på venstre side er mindst 10 meter højt. Højre side af vejen, sender tankerne afsted mod indlandsisen på Grønland... og er et betagende syn.
Efter turen i Hanstholm runder vi Klitmøller, inden vi tager hjem i huset. Vi gør holdt nede ved kysten, hvor havet står ind på stranden... Man plejer at få sand i skoene på denne vandring - idag træder man igennem en tyk sneskorpe, når man sætter aftryk i overfladen... og tanken om sand virker meget fjern. Synet er dog betagende og bølgerne kraftige. På bunkerne kan man se lag på lag af is, og luften er kold.


Men man føler sig frisk og gennemblæst, som man altid gør i vintertide ved Vesterhavet... og tanken om ild i brændeovnen er både hyggelig og tiltalende efter turen ude i vinteren. Inden vi forlader kysten, får vi dog endnu et stemningsbillede med hjem - som ganske afgjort burde være et postkort man kan købe i vinterhalvåret oppe hos den lokale købmand.


Vel hjemme igen er vi atter i poolen - og Freja gennemlever en mindre krise over, at ingen i hele verden skriver til hende på mobilen. Et "hej" fra Claus skaber dog ikke den store glæde... Det gør dog en stor forskel, at han (Claus) hopper med i poolen i dag... Vi spiller smørhul, med den nyindkøbte bold, og begrebet "Rosinfingre" er noget vi alle bliver ejere af i dag.
Aftensmaden består af en FANTASTISK god risengrød, som faktisk er inspireret af al den sne som ligger omkring os... og den bliver behørigt spist med et ordentligt lag kanel-sukker og en rigtig smørklat i midten... Vi forspiser os mere eller mindre allesammen... og må hen og slå mave i sofaerne...
Vi håber at I alle har det godt - og nyder vinteren i fulde drag...
xoxo
...Engel...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...