lørdag den 20. februar 2010

På vej mod vinterferie

Årets vinterferie 2010 skal tilbringes i et poolsommerhus i Klitmøller. Vi tog afsted hjemmefra kl. 9 om morgenen, med en reservation på Odden-Ebeltoft kl. 11.00. Færgeoverfarten gik fint og trods snemeldinger i vejrudsigten, så havde vi en fin overfart og køretur.

Vi havde høj sol, blandet med lidt sne.. og på vejen så vi en meget smuk og tilfrosset Limfjord, med kun en ganske lille åbning i isen, midt på fjorden. Vi var dog imponeret over snemængderne på markerne, som blev større og større, desto nærmere vi kom destinationen. Hjemme har vi vænnet os til sneen - men der er ingen tvivl om, at selv om vi har fået meget sne i denne vinter, så har Nordjylland fået langt mere.

Ca. 30 km før Klitmøller oplevede vi den første alvorligt faldende sne, kombineret med fygning. Desto tættere vi kom på destinationen, desto kraftigere fygning. Omkring Thisted så situationen således ud:

Der er ikke mange biler på vejene, og man kører på midten af vejen, idet det ikke er til at afgøre, hvor grøfterne er. Den forankørende bil er ca. 50 m. foran os på dette billede, og den forsvinder flere gange i fygningen. Kort tid efter at billedet er taget, drejer den af - og vi må tilbagelægge en pæn del af vejen på egen hånd... Det var nu hyggeligere og mere trygt med én bil at følges med.

Da vi når frem til nøgleafhentningsstedet, er der lukket. Vores nøgler og instrukser, hænger i et vindfang - sammen med instrukser til 7 andre udlejninger. Hurtigt snupper vi vores nøgler, og begiver os afsted mod sommerhuset. Vel inde i Klitmøller, finder vi Klitstien som vi skal ned af... Men vi når end ikke at dreje, før vi bliver stoppet af nogle andre gæster, som fortæller at der nu holder to fastkørte biler oppe ad vejen, og at vi ikke må køre videre, før de er kommet fri. Vi beslutter derfor at finde vores hus, skubbe de andre videre, og komme indendøre.
Langt nemmere sagt end gjort...! De sidste 500 meter op til huset, tager 1 time og 15 minutter at tilbagelægge... Vi må ud og skubbe bag på bilen, og ender med at blive trukket fri af en traktor, som kæmper for at få vejen farbar og gæsterne til deres huse.

Han har end ikke tid til at tage imod en tak - idet der oppe for enden af vejen, holder yderligere 2 hollandske biler, som skal ned i et hus, længere nede end vores. De ender med at parkere for enden af vejen - og opgive at få bilerne ned til huset.
Vel inde i varmen, bliver der tændt op i brændeovnen, radiatorerne bliver skruet op og der bliver kreeret aftensmad. Efter aftensmaden kan ungerne ikke vente længere, og tager den første dukkert i poolen... Vi er så heldige at have Lasses ven Daniel med, så man må sige, at poolen bliver indviet med maner - og Chili står i sikkerhed bag ruden og studerer løjerne.
xoxo
...Engel...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...