søndag den 22. april 2012

Chokolade-Kaffe Dessert

Endnu en himmelsk kreation fra The Chocolate Bible...!

Ingredienser:
(6-8 personer)
50 g. mørk chokolade (70%)
50 g. blødt usaltet smør
2 stk. æggeblommer
2 stk. æggehvider
20 g. sukker
25 g. hvedemel, sigtet

Kaffesirup:
½ dl. vand
40 g. sukker
1 tsk. instant kaffe

Kaffemousse:
85 g. mørk chokolade (55%)
175 ml. piskefløde
3 stk æggeblommer
40 g. sukker
4 tsk. instant kaffe

Chokolade glasur:
50 g. mørk chokolade
75 ml. piskefløde
15 g. honing

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader, for en 20 cm springform med bagepapir.

Chokoladekage:
Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Tag den af varmen og tilsæt usaltet smør, rør indtil massen er glat. Tilsæt forsigtigt æggeblomme og rør massen ensartet.
I en seperat skål piskes æggehviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk til massen er stiv og luftig. Tilsæt en tredjedel af æggehvidemassen i dejen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Tilsæt forsigtigt resten af æggehvidemassen og vend det forsigtigt sammen. Sigt hvedemelet ned i massen og rør forsigtigt.

Hæld dejen i den forberedte springform og bag kagen i ovnen i 15 minutter. Stil kagen til afkøling på en rist (lad den blive i formen)

Kaffesirup:
Hæld vand og sukker i en lille gryde og opvarm på lav varme. Rør indtil sukkeret er helt opløst i vandet, og massen har kogt i ca. 2 minutter. tilsæt kaffen, rør rundt og stil siruppen til afkøling.

Kaffemousse:
Hak chokoladen fint og smelt den over et vandbad. lad den køle af. Pisk fløden stiv til flødeskum og stil den på køl.
Pisk æggeblomme og sukker i en skål, indtil massen er lysegul og cremet. Tilsæt kaffen og rør forsigtigt. Tilsæt forsigtigt chokolademassen og flødeskummet lidt ad gangen, og vend masserne sammen.

Sprøjt kagebunden med kaffesiruppen som når du væder makroner i en lagkage. Hæld kaffemoussen hen over kagen, og glat overfladen med en spatel/kniv. Stil kagen i køleskabet i 1 time.

Chokolade glasur:
Hak chokoladen fint. Varm piskefløden i en gryde og tilsæt honingen. Rør indtil honingen er opløst og tilsæt chokoladen i massen. Rør til massen er ensartet og blød. Lad temperaturen falde en smule inden du går videre.

Hent kagen i køleskabet og hæld glasuren forsigtigt over kagen. Spred glasuren ud med en spatel eller en kniv. Stil kagen retur i køleskabet 1 times tid. Fjern springformen og anret kagen på et fad. Kagen er nu klar til servering.

Kagen kan fint laves dagen i forvejen, så den blot skal tages ud af køleskabet og anrettes, når kaffen er brygget :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...