lørdag den 7. april 2012

Verdens Nemmeste Brød


Ingredienser:
10 dl hvedemel (ca. 650 g.)
5 dl vand
2 tsk salt
gær på størrelse med en ært

Fremgangsmåde:
Tag en stor skål, hæld vandet i og tilsæt gæren. Sørg for at den bliver helt udrørt i væsken..! Tilsæt salt og mel og rør det sammen med en grydeske. Dejen er meget klistret... det er helt ok..! Du skal kun røre rundt i massen til al  melet er optaget i dejen.

Nu filmer du skålen og stiller den på køkkenbordet med et viskestykke hen over filmen. Lad dejen stå og hæve i minimum 12 timer. Jeg lavede dejen om aftenen, og lod den stå natten over.

Nu hældes dejen ud på et meldækket bord og foldes sammen tre gange. Herefter hældes den i et smurt fad og får lov til at efterhæve yderligere 2 timer.

Mens dejen efterhæver, tænder du ovnen på 250 grader. Når ovnen er varm, sætter du stegesoen ind i den (med låg) så den bliver drønvarm. Da jeg ikke har en stegeso, brugte jeg i stedet min Tupperware Ultra Pro - og den virkede fint. Hvis du har en gryde, som kan gå i ovnen, kan den formentlig også bruges.

Når dejen har efterhævet færdigt, vendes den over i den opvarmede "stegeso" og drysses evt. med lidt mel. Låget lægges på og hele herligheden placeres midt i ovnen, hvor den bager i 30 minutter med låg på. Herefter fjernes låget, og brødet bages i yderligere 15 minutter ved 230 grader.

Herefter er brødet færdigt, tages ud af ovnen og vendes ud af "stegesoen". Lad den køle minimum 20 minutter på en bagerist inden servering... bemærk at brødet har en skøn og sej krumme... som italiensk brød..!

... Benvenuto...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...