søndag den 8. april 2012

Espresso Amaretto Påskekage...

Vi vil blot advare på forhånd, nedenfor finder du en uforskammet lækker Espresso Amaretto påskekage, som skal laves dagen i forvejen - Ekstremt lækker til gæster - eller i al sin enkelthed til jer selv, hvis I er lige så kageglade som os.


Ingredienser:
(10-12 personer)
 
75 g. smør
125 g. Digestive kiks
125 g. makroner
2 spsk. Amaretto likør (eller 1-2 tsk mandelessens)

200 g. blød nougat
200 g. mørk chokolade
1½ dl mælk
5 blade husblas
3/4 l piskefløde
1/4 dl espresso eller meget stærk kaffe

Pynt: små chokoladeæg eller M&M

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde. Knus kiks og 75 gram af makronerne og rør det i smørret sammen med likøren. Kom blandingen i bunden af en springform som du har beklædt med bagepapir. Tryk bunden med håndfladen til den er fast - og stil den i køleskabet i mindst 2 timer.

Skær nougat i små stykker og kom den i en gryde sammen med mælk og halvdelen af den hakkede chokolade. Varm blandingen op under omrøring, ved lav varme. Nougat og chokolade skal være helt smeltet.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Tag den op og vrid vandet fra. Smelt husblassen i den varme chokoladecreme, tag gryden af varmen og rør resten af chokoladen i. Tilsæt fløden lidt af gangen, sammen med espresso. Sæt cremen koldt i 2-3 timer.

Pisk den kolde chokoladecreme til luftig skum og kom den i springformen. Glat overfladen med en palet og sæt kagen i køleskabet til næste dag.
Inden servering fjernes springformen og kagen dekoreres med chokoladeæg.

Tip: Kagen kan fint holde sig i køleskabet et par dage, hvis du kan holde fingrene fra den :o)

...Bon Appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...