lørdag den 7. april 2012

Citron Måne


Ingredienser:
250 g. blødt smør
250 g. flormelis
5 æg (stuetemperatur)
250 g. hvedemel (sigtet)
2 tsk bagepulver
2 stk ubehandlede citroner

Glasur:
Saft af 2 citroner
½ dl pasteuriserede æggehvider
200 g. flormelis (sigtet)
1 tsk. blødt smør

Fremgangsmåde:
Start med at smøre en 20 cm springform med en smule smør og drys den med mel. Ryst overskydende mel ud af formen igen.

Pisk smør og flormelis hvidt i en skål. Tilsæt æg én af gangen. Undgå at røre for meget, for ellers skiller massen. Sigt hvedemel sammen med bagepulver og vend forsigtigt melblandingen i dejen. Riv skallen fint af citronerne og kom den i dejen.

Hæld dejen i springformen og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) i ca. en time. Tjek at kagen er færdigbagt ved at stikke den i midten af formen med en kniv eller en grillpind. Hvis dejen ikke klæber på redskabet er kagen færdigbagt. Når kagen tages ud af ovnen, lader du den hvile i ca. 5 minutter på køkkenbordet, inden du forsøger at vende den ud af formen. Lad herefter kagen køle på en bagerist.

Glasur:
Pres saften af citronerne og kom den i en kasserolle. Kog saften ind, så den bliver koncentreret. Rør æggehviderne sammen med flormelis i en skål. Tilsæt citronsaft og evt. smør undervejs. Glasuren skal være glat (uden klumper) og tyktflydende. Den kan nu hældes over kagen - som skal have lov til at stå og "tørre" en lille time.

Serveres til et krus dampende varm kaffe/Te. Husk, kagen må ikke stilles i køleskabet, da dette vil få glasuren til at "smelte".

Velbekomme..!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...