søndag den 8. april 2012

Påske Morgenbord...!

Traditionen tro holder vi påskemorgenbord med drengene... Altid Påskedag eller 2. påskedag alt efter hvordan højtidens planer flasker sig det pågældende år. Da ungerne var mindre, var de meget begejstret for denne tradition - men nu hvor de alle tre er teenagere, ja så skal man ikke udvise for meget begejstring for noget så familiært og traditionelt.... med et smil kan vi dog konstatere, at maden trods dette bliver spist med velbehag, og bordet bliver røvet for slik :o)

I alt sin enkelthed går traditionen ud på, at vi laver brunch med pandekager, ahornsirup, røræg, Bacon og frisk brød... Hertil kommer diverse marmelade, juice og kaffe. Og så ligger der æg i alle afskygninger strøet ud over hele bordet... både i chokolade, lakrids og marcipan. Og for en gangs skyld må man gerne starte dagen med slik, og lige så meget man har lyst til...!

I gamle dage (læs her, da drengene var små...!) havde vi æggejagt i haven - fordi påskeharen havde været forbi i nattens løb og overstrøet haven med æg... Det er dog mange år siden, at vi har måttet aflyse påskeharen. Han er jo en travl lille fyr - og når hans indsats ikke bliver værdsat mere here, ja så syntes vi ærlig talt, at andre børn kunne have mere glæde af ham og hans æg... Vi har dog lovet ham, at vi skriver, så snart vores teenagere er kommet til fornuft - og atter bliver glade for hans venlige gestus...!

Resten af dagen skal foregå helt traditionelt, hvor man hygger sig som man har lyst, og laver hvad der lige falder én ind. I løbet af eftermiddagen finder vi sammen i sofaen og ser en god film. Fruen i huset har dej til hævning, og skal prøve at bage "Verdens nemmeste brød" som skal bages i en stegeso i ovnen... Når vi bliver småsultne hen på eftermiddagen, kan vi så nyde en skive, med lækker ost eller et stykke pølse... Og så bliver livet ikke bedre :o)

God Påske..!
(Og hils Haren hvis du ser ham..!)

N.B. Nu er det jo søndag.. og der er selvfølgeligt planlagt en uforskammet lækker påskekage... du kan finde opskriften her:
(Advarsel... Stærkt vanedannende..!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...