søndag den 22. april 2012

Cremet auberginetærte med langtidsbagte Cherrytomater

En lukrativ tærte, hvor der er kredset for detaljer og smag - kan varmt anbefales til gæstebud...! Kombinationen af aubergine, hvidløg og tomater synger af sol og sommer - Den er perfekt til en solrig dag, sammen med en bitter bladsalat og en masse god snak...

Ingredienser:

Paprika-Gryeredej:
75 g. smør
175 g. mel
½ tsk. sød paprika
½ tsk. sennepspulver
50 g. Gryere, friskrevet
1 mellemstor æggeblomme
2 spsk. isvand
salt og peber

Ristede Tomater:
500 g. store, modne cherrytomater
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk tørret oregano
4 spsk. olivenolie
salt og peber

Auberginefyld:
2 middelstore auberginer
2 fed hvidløg, knust
½ tsk røget paprika
1 tsk tørret oregano
3 mellemstore æg, piskede
salt og peber
2-3 spsp olivenolie til afslutningen

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen ved 160 grader, skær tomaterne i halve og anbring dem med snitfladen opad på en bageplade. Bland hvidløg, oregano, olivenolie, salt og peber i en skål, øs blandingen ud over tomaterne og bag dem langsomt i ovnen i ca 2 timer. Husk at tjekke til dem ind i mellem. De bør være indskrumpne men fortsat have en strålende rød farve (hvis de bliver mørke, smager de bitre)
(man kan bruge tomaterne med det samme, eller gemme dem i et glas, dækket med olivenolie)

Dejen:
Gnid smør og mel sammen til det ligner fine brødkrummer. Rør det sammen med paprika, sennep, gryere, salt og peber. Bland æggeblommen md 2 spsk kold vand - bland det i melet så det giver en blød dej. (Tilsæt lidt mere vand, hvis blandingen er for tør)

Ælt dejen glat, pak den ind i film og stil den i køleskabet i 30 minutter. Rul den herefter ud, læg den i formen og prik bunden med en gaffel. Afkøl dejbunden i 15 minutter i fryseren. Forvarm ovnen ved 200 grader. Dæk bunden med bagepapir og hæld tørrede bønner ud over tærten for at holde på bunden.
Anbring tærtebunden midt i ovnen og bag den 10-12 minutter. Fjern herefter bagepapir og bønner og færdigbag bunden i yderligere 5-7 minutter - til den bliver helt tør. Pensel bunden med pisket æg for at forsegle den, og bag atter tærtebunden 5-10 minutter, indtil den er fast og skinnende. (Forseglingen kan være nødvendigt at gentage til der er dannet et uigennemtrængeligt lag)

Fyld:
Prik auberginerne over det hele og bag dem i ovnen ved 200 grader i 45 minutter - eller til de er bløde. Tag dem ud og lad dem køle af.

Skru ovnen ned til 180 grader. Halver auberginerne og skrab kødet ud i en foodprocessor. Tilsæt hvidløg, paprika, oregano, æg, salt og peber og blend den glat. Hæld fyldet i tærtebunden og bag den i 25 minutter i ovnen, til massen er stivnet.

Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af. Læg de ristede tomater ovenpå, så tærten er dækket. Stænk med olivenolie og server så :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...