Disse boller smager fantastisk, og så er de så nemme at gå til, fordi dejen lægges dagen i forvejen. Oprindeligt sammer opskriften fra Hjerteforeningen - og det er bare nogle super lækre boller, og tilmed sunde...
Ingredienser:
10 gram gær
6 dl koldt vand
1 dl. Fromage Fraiche
1 spsk salt
1 spsk olivenolie
100 gram havregryn
800-900 gram hvedemel
Fremgangsmåde:
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet natten over.
Næste morgen formes dejen til ca 20 boller - eller 2 brød. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve ca ½ time.
Bages ved 225 grader i ca 15 minutter. Lavede du brød i stedet, skal de bages ca 30 minutter.
Nyd den herlige duft af friskbagt brød..!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar