Når vi laver Brunch, prøver vi altid at finde en ny ret at servere, om ikke andet, så for variationen, eftersom teenage drengene her i huset elsker brunch - og de alle har fødselsdag inden for 1½ måned.
Denne ret er dog udvalgt til søskende-komsammen hvor temaet var comfort Food. Vi starter weekenden med en omgang brunch lørdag formiddag, og selvfølgeligt skulle der være noget som passer ind i det øvrige tema. Og det bedste ved denne Southwest Breakfast Casserole er, at den allerhelst skal laves dagen i forvejen, og blot bages i ovnen på dagen... Nemmere kan det ikke blive..!
(jeg beklager, billedet er slet ikke retfærdigt i forhold til smagen af denne ret...!)
Ingredienser:
8 skiver sandwich brød uden skorpe
300 gram hakket oksekød
½ dåse flåede hakkede tomater
2 tsk chilipulver
½ tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
salt
peber
2 kopper reven ost
6 stk æg
1 tsk sennep
1 kop mælk
1 kop fløde
½ glas lille jalapenos
Fremgangsmåde:
Tag et stort ildfast fad. Fyld bunden med sandwichbrød, hvor du har skåret skorperne af.
Nu laves fyldet ved at stege kødet af i en gryde. Tilsæt krydderierne og tomaterne og varm det hele godt igennem. Fordel blandingen i fadet, oven på din brødbund. Dæk nu dette lag med ost.
I en skål blander du nu mælk, fløde og æg. Pisk det hele sammen til en ensartet masse - og hæld nu dette på fadet som det øverste lag. Hak dine afdryppede jalapenos i mindre stykker og spred dem ud på toppen. Dæk fadet til og stil det i køleskabet til dagen efter
Bages i en 175 grader varm ovn i ca 45 minutter til overfladen er boblende. Tag den ud af ovnen, og lad retten stå og trække 5 minutter på køkkenbordet, inden den serveres. Herved samler retten sig, og bliver bedre at skære i fine stykker. Er nu klar til servering..!
... Benvenuto...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar